Wearables, selvmonitorering og telemedicin

Rådgivning, vejledning og projektledelse

Teknologi i Praksis tilbyder rådgivning, undervisning og projektledelsen indenfor wearables, selvmonitorering og telemedicinske løsninger. 

Du kan bl.a. få hjælp til:

  • Behovsafdækning og valg af den bedste løsning til specifikke behov og målgrupper
  • Kravsspecifikationer til valg af teknologi
  • Viden om eller markedsafdækning af eksisterende danske og udenlandske løsninger
  • Sparring, rådgivning eller projektledelse i udviklingsprojekter
  • Oplæg om muligheder og etiske dilemmaer ved wearables og selvmonitorering indenfor sundhedsområdet

Hvad er wearables, selvmonitorering og telemedicin?

Wearables refererer til bærbare teknologier, som fx smartwatches eller fitnessarmbånd, der konstant måler og registrerer dine vitale værdier som iltmætning, puls og blodtryk eller adfærdsmæssige data såsom skridttælling og kropsholdning. Disse enheder hjælper dig med at holde øje med din fysiske aktivitet og generelle velbefindende i dagligdagen.


Selvmonitorering er en praksis, hvor borgeren eller patienten aktivt bruger teknologiske hjælpemidler til at følge med i sin egen sundhedstilstand. Det kan være alt fra at tjekke blodtryk hjemme til at overvåge blodsukkerniveauer ved hjælp af en mobil app. Denne tilgang giver dig mulighed for at tage en mere aktiv rolle i din egen sundhedspleje og opnå bedre forståelse af din krop og sundhed.


Telemedicin er brugen af digital teknologi til at levere sundhedsdata, -ydelser og rådgivning over afstand. Dette kan fx omfatte videokonsultationer, automatisk deling af daglige skridtmålinger til en fysioterapeut eller at en kliniker automatisk kan se søvndata fra patienter med søvnapnø for at kunne justere et hjælpemiddel. Telemedicin gør sundhedsrådgivning og behandling mere tilgængelig – især for borgere i fjerntliggende områder eller med begrænset mobilitet.


Ved at integrere disse teknologier i vores sundhedspleje, kan vi opnå en mere informeret, proaktiv og personlig tilgang til at håndtere vores sundhed. I Teknologi i Praksis kan vi vejlede dig gennem denne nye æra af digital sundhed.

Projekteksempler

Projekteksempler

SmartWork

Aarhus Kommune 2020 - 2021
I 2020-2021 indgik Teknologi i Praksis som sparringspartner for Velfærdsteknologi og Hjælpemidler, afdeling under Sundhed & Omsorg i Aarhus Kommune, i EU-projektet ”SmartWork”.

Formålet med projektet var at udvikle og teste et kunstig intelligens-baseret program/app, der via wearables og adfærdsdata fra computerarbejde (fx antal museklik) kunne opsamle og behandle sundhedsdata og give medarbejdere råd og vejledning om deres sundhed. Håbet var heriblandt at kunne forudse tendenser for udvikling af stress og potentielt forebyggelse heraf.

Læs mere her

Søvnmonitorering

Aarhus Kommune, 2021-2023
Teknologi i Praksis bidrog i 2021-2023 med projektledelse i projektet ”Bedre søvn med teknologi”

Projektet var et udviklingsprojekt støttet af Nordic Innovation og Aarhus Kommunes VT-OPI pulje i samarbejde med virksomhederne Amplex og Develco Products.
Formålet med projektet var at udvikle og afprøve en GDPR-godkendt og ikke-bærbar prototype med sensorteknologi, der som minimum er mere valid end manuel søvnlog fra nattepersonale. Brugererfaringer fra testplejehjem blev indsamlet til videreudvikling og til senere kommercialisering af løsningen.

Læs mere her